Μηλόπιτα με φραμπουάζ
                                               ...από τα χεράκια της Λόη

 




Για τη συνταγή θα χρειαστούμε

Για τη ζύμη:500 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο
180 γρ.ζάχαρη άχνη
2 αυγά
ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ.γάλα
1 αυγό επιπλέον για άλειμμα
 
 
Για τη γέμιση:
4 μήλα αποφλοιωμένα
2 κούπες φραμπουάζ
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας αλεύρι
λίγη κανέλα
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1κ.σ. χυμό λεμονιού
50γρ. βούτυρο
 
 
Πάμε στην εκτέλεση

Πρώτα κάνουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ καλά, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη, λεία μάζα. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα.

Έπειτα κάνουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά(τα μήλα τα έχουμε προηγουμένως κόψει σε κύβους) και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη μισή ζύμη,τη μεταφέρουμε σε ταρτιέρα πυρίμαχη,αδειάζουμε τη γέμιση μέσα, τοποθετούμε και μικρά κυβάκια βουτύρου, χτυπάμε το έξτρα αυγουλάκι και αλείφουμε τις άκρες της ζύμης. Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο,καλύπτουμε τη ταρτιέρα ενώνοντας καλά τις άκρες. Αλείφουμε με το αυγό όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα.
Ψήνουμε στους180' για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Η πιτούλα αυτή συνοδεύεται υπέροχα με σαντιγί ή παγωτό βανίλια!
Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...