Κρεμαστρούλα για κλειδιά

Μεγάλη μανία με είχε καταλάβει στο παρελθόν να δημιουργήσω δικούς μου πίνακες ζωγραφικής σε τελάρα καμβά. Όπως κάθε φορά που παθιάζομαι με κάτι, προμηθεύομαι πρώτες ύλες με το κιλό και μετά... τυπικά... αφού το πάθος ξεφουσκώσει ψάχνω για μέρη να αποθηκεύσω τα απομεινάρια της μανίας... Όταν έρχεται η στιγμή που η αποθήκη δεν κλείνει ούτε με κλωτσιές έρχομαι αντιμέτωπη με το εξής δίλημμα: κάδος ή επαναπροσδιορισμός; Στη δεδομένη περίσταση διάλεξα το δεύτερο και νομίζω το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή.
 
Τι θα χρειαστώ:
ένα παλιό τελάρο ζωγραφικής
χρώμα για ξύλο (λαδομπογιά)
πινέλο
μεταλλικά γαντζάκια (περίπου 0,10€ το ένα)
χοντρό χαρτόνι
κόλλα/ατλακόλ/θερμοκόλλα
2 μπάλες φελιζόλ 
 κοπίδι
(προαιρετικά: γυαλόχαρτο, αστάρι, τρυπάνι)
Για διακόσμηση:
 μια φωτογραφία*
κουμπιά
ύφασμα
κλωστή
φαντασία

* Η εικόνα που βλέπετε στα υλικά είναι εκτύπωση και προέρχεται από μια αγαπημένη μου ταινία: Mary and Max (2009). Το χεράκι του Max κρατάει ένα μπισκοτάκι σε σχήμα καρδιάς που γράφει "LOVE YOURSELF FIRST".
 
Προετοιμάζω την κορνίζα μου: Αφαιρώ τον καμβά από το τελάρο καθώς και όσα συρματάκια από συρραπτικό μπορώ. Τρίβω με γυαλόχαρτο την επιφάνεια για να είναι ομοιόμορφη και απλώνω αστάρι πριν από τη λαδομπογιά. Προσωπικά δεν διέθετα το τελευταίο και πέρασα δύο χέρια λαδομπογιά και βγήκε μια χαρά.
Χωρίζω στη μέση τις μπάλες από φελιζόλ με ένα κοπίδι. Αν θέλω τις βάφω με χρώματα χειροτεχνίας. Αφήνω να στεγνώσουν.
Τι άλλο έχω να βάψω; Τα γαντζάκια καθότι το χρυσαφί δεν με ικανοποιούσε! Τα έβαψα με μαύρο ακρυλικό χρώμα χειροτεχνίας και τα στερέωσα σε πλαστελίνη να στεγνώσουν!
Αφού στεγνώσει πολύ καλά το τελάρο κάνω τέσσερις τρύπες στο κάτω μέρος για να βάλω τα γαντζάκια μου. Φροντίζω να είναι σε ίσες αποστάσεις. Αρχικά επιχείρησα να τα βιδώσω με το χέρι αλλά έμπαιναν στραβά. Οπότε χρησιμοποίησα τα μεγάλα μέσα. Με ένα  τρυπάνι έκανα τη δουλειά μου! (Το τρυπάνι θα αφήσει μικρές ατέλειες που είτε τις ξαναπερνώ με χρώμα ή κάνω τις τρύπες εξαρχής πριν από το βάψιμο.)
Παίρνω ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι σε διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από το κενό στο κέντρο του τελάρου. Κολλάω ένα κομμάτι ύφασμα επάνω και στη συνέχεια είτε με θερμόκολλα σιλικόνης ή όποια άλλη γερή κόλλα διαθέτω το εφαρμόζω προσεχτικά στην πίσω πλευρά. Επάνω θα κολλήσω τη φωτογραφία που θέλω είτε θα διακοσμήσω την επιφάνεια.
 
Καθώς δεν είχα σκοπό να ξοδευτώ για το συγκεκριμένο project έπρεπε να επινοήσω κάτι από το οποίο θα κρεμούσα το τελάρο στον τοίχο. Χρησιμοποίησα λίγο σκληρό σύρμα και το στερέωσα με θερμοκόλλα στην πίσω πλευρά. Δεν δείχνει όμορφο αλλά την κάνει τη δουλειά του και έχει κολλήσει αρκετά γερά!
Στα σημεία που φαίνονται οι ενώσεις από το συρραπτικό κολλάω με ατλακόλ τα ημισφαίρια από το φελιζόλ.
Αποφάσισα να μην κολλήσω μια απλή φωτογραφία στο κέντρο αλλά να αυτοσχεδιάσω λιγάκι με ύφασμα και κουμπάκια.
Έτοιμο!
 
Όσο για την αρχική εικόνα που σκεφτόμουν να βάλω, την τροποποίησα "ελαφρώς" με τσόχα και κλωστή! Αυτή τη φορά έβαψα τα γαντζάκια άσπρα και αντί για φελιζόλ έβαλα κουμπιά στις ενώσεις.
Κρεμαστρούλα για κλειδιά
 



 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...