Τιραμισού το "ανεβαστικό"!

...από τα χεράκια της Λόη
 
Υλικά
4 αυγά
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. ζάχαρη
25 μπισκότα σαβαγιάρ
2 φλιτζάνια καφέ φίλτρου
1/2 φλιτζάνι ρούμι & λικέρ αμαρέττο 
κακάο για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση
Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Έπειτα χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια, χτυπάμε σε άλλο σκεύος  καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια διογκωμένη, αφράτη ιβουάρ κρέμα. Βάζουμε και το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μισό ρούμι και το μισό λικέρ μέσα σ'αυτήν την κρέμα. Το υπόλοιπο το προσθέτουμε μετά στον καφέ. Με ελαφρύ ανακάτεμα ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα σ'αυτό το μείγμα.
Σε μια στρογγυλή πιατέλα (ή και για μεγαλύτερη ευκολία σε απλό, βαθύ γυάλινο σκεύος) βάζουμε στο κέντρο ένα ανοιγοκλειόμενο τσέρκι και αρχίζουμε να τοποθετούμε ένα ένα τα βουτηγμένα για 2 δευτερόλεπτα στον καφέ σαβαγιάρ. Μόλις στρωθεί η βάση με τα μπισκότα, απλώνουμε τη μισή κρέμα. Στρώνουμε μια ακόμη σειρά μπισκότων και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες και μετά καλύπτουμε την επιφάνεια με μια πυκνή στρώση κακάο. Καλοφάγωτο!  
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...