Καραμέλες Βουτύρου

Υλικά
1/2 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 ζαχαρούχο
1 κούπα γλυκόζη
1 κούπα βούτυρο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
σπόρους από ένα φασολάκι βανίλιας
 

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει και διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα. Το ιδανικότερο είναι να γίνεται μέτρηση με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, επειδή όμως εγώ δεν είχα, το υπολόγισα διαφορετικά. Το άφησα να βράζει περ. επί 30 λεπτά υπολογίζοντας το χρόνο από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός). Σημασία έχει να γίνει πηχτό. Για να δούμε πόσο σφιχτό θα γίνει όταν κοπεί σε κομμάτια κάνουμε το εξής κόλπο: με μια κουτάλα παίρνουμε κάνα δυο σταγόνες και τις ρίχνουμε σε παγωμένο νερό, εκεί θα δείξει πώς θα γίνει όταν κρυώσει. Σε σκεύος πυράντοχο ή ταψάκι απλώνουμε σελοφάν και χύνουμε το μείγμα μέσα. Όταν κρυώσει και δούμε ότι πλέον δεν κολλάει, το αναποδογυρίζουμε σε ξύλινη επιφάνεια στην οποία προηγουμένως έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε σε μακριές λωρίδες πλάτους περ. 1εκ. και κάθε λωρίδα έπειτα σε κομματάκια πάλι 1 εκ.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...