Μαξιλαράκι για καρφίτσες

 
 
Στο tutorial αυτό θα βρείτε απλές οδηγίες για να φτιάξετε μαξιλαράκια που θα "φιλοξενούν" τις καρφίτσες σας. Οι οδηγίες είναι για μαξιλαράκι σε σχήμα μαργαρίτας. Θα δείτε όμως ότι είναι πολύ απλό να φτιάξετε ό,τι σχήμα θέλετε.
 
 
Υλικά που θα χρειαστώ:
 
ύφασμα
υλικό για γέμισμα του μαξιλαριού
βελόνα
κλωστή 
  • Κόβω δύο κύκλους από ύφασμα περίπου 8εκ. σε διάμετρο.
  • Αφήνω περιθώριο 1εκ περίπου (δεν θα το ράψω ακριβώς στην άκρη για να μη ξηλωθεί).
  • Τοποθετώ τα υφάσματα έτσι ώστε η καλή τους όψη να είναι εσωτερικά και ράβω με το χέρι ή σε ραπτομηχανή κυκλικά. Προσέχω να σταματήσω το ράψιμο 1,5-2 εκ. πριν κλείσει ο κύκλος.
  • Tώρα γυρίζω το μέσα έξω!
  • Γεμίζω το εσωτερικό με κάποιο μαλακό υλικό και φροντίζω να βάλω μπόλικο! Διαφορετικά στα επόμενα βήματα θα δημιουργηθούν ζάρες και κενά.
  • Ράβω με το χέρι το άνοιγμα που είχα αφήσει. 
Για το επόμενο βήμα χρησιμοποίησα εξαπλή κλωστή κεντήματος για να αποφύγω τις πολλές επαναλήψεις. Τι κάνω λοιπόν;
  • Περνάω την κλωστή από τη βάση και εγκάρσια την τραβάω ώστε να βγει στο κέντρο ακριβώς της όψης του μαξιλαριού μου. Κάνω κυκλική κίνηση εξωτερικά και περνάω την κλωστή πάλι από το κέντρο της βάσης. Σφίγγω την κλωστή σε κάθε κυκλική κίνηση. Έτσι ο κύκλος χωρίζεται σε ισομερή κομμάτια. Επαναλαμβάνω μέχρι να έχω έξι κομμάτια σαν πίτσα.
Η μαργαρίτα έχει σχηματιστεί! Είπα να μην την αφήσω λιτή και απέριττη, για αυτό έραψα ένα λουλουδάκι στο κέντρο που κάλυψε και τα ίχνη της κλωστής. Αυτό ήταν!

Το μαξιλαράκι δεξιά δεν έχει χωριστεί σε φετούλες. Έκοψα αρχικά το ύφασμα σε σχήμα τετραγώνου, το έραψα και το γέμισα με τον ίδιο τρόπο. Στόλισα με τούλι κεντρικά και κόκκινες πούλιες περιμετρικά. Απλό δεν είναι;

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...