Τυροπιτάκια με χειροποίητο φύλλο
...από τα χεράκια της Λόη
...από τα χεράκια της Λόη
Για το φύλλο θα χρειαστούμε:
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
ίδια ποσότητα (1 κεσεδάκι) ελαιόλαδο
ίδια ποσότητα (1 κεσεδάκι) νερό
1 κ.σ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι (το θέμα είναι η ζύμη να γίνει εύπλαστη, χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια, οπότε "παίζει" μια μικρή αυξομείωση στα γραμμάρια)
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
ίδια ποσότητα (1 κεσεδάκι) ελαιόλαδο
ίδια ποσότητα (1 κεσεδάκι) νερό
1 κ.σ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι (το θέμα είναι η ζύμη να γίνει εύπλαστη, χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια, οπότε "παίζει" μια μικρή αυξομείωση στα γραμμάρια)
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό τυρί φέτα
1 αυγό ολόκληρο
1 ασπράδι
1 κρόκο (από το δεύτερο αυγό) για επάλειψη
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανοίγουμε με το χοντρό πλάστη το φύλλο σε πάχος περίπου 3 χιλ. Με κουπ πατ ή ποτήρι κόβουμε στρογγυλά ζυμαράκια, τα ανοίγουμε και λίγο περισσότερο πιέζοντας ελαφρώς με τα χέρια μας. Γεμίζουμε με ποσότητα τόση, ώστε να σκεπάζεται καλά το ζυμαράκι χωρίς να ξεχειλίζει η γέμιση. Τέλος, πιέζουμε τις άκρες με πιρουνάκι και αλείφουμε με κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220o C για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Έτοιμα! Καλή σας όρεξη!
No comments:
Post a Comment