Πάβλοβα ανοιξιάτικη με λαχταριστές φράουλες

...από τα χεράκια της Λόη

 
 
Υλικά:
6 ασπράδια αυγών 
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλ. ξίδι
1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
250 γρ. σαντιγί (μόρφατ κατά προτίμηση)
700 γρ. φράουλες (καθαρισμένες)
150 γρ. ζάχαρη 

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια, τόσο ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι. Μόλις σφίξει καλά, βάζουμε και τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ελαφρά.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τη μαρέγκα απλωμένη σε λαδόκολλα (σε σχήμα στρογγυλό διαμέτρου περ. 25 εκ.) στους 120oC για περίπου 80 λεπτά (να πάρει ένα ιβουάρ χρωματάκι).  Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σος, πολτοποιώντας 300 γρ. φράουλες με τα επιπλέον 150 γρ. ζάχαρη. Αφού κρυώσει η μαρέγκα, απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί, τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες στη μέση και περιχύνουμε με το σιροπάκι.

 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...